Lejrskole / I piraternes fodspor

I piraternes fodspor

For nogle år siden udgav den nu nedlagte turistorganisation ASTE (Allinge-Gudhjems Sammenslutning af Turist- og Erhvervsvirksomheder) en lille pamflet, ”Piraterne på Christiansø”.

Det er en guidet skoleklasse-tur, der fortæller den spændende historie om kapervirksomheden i 1800-tallet, hvor kongen så at sige indførte statsanerkendt sørøveri fra Christiansø.

Pamfletten indeholder - ud over gode historier - relevante opgaver for skoleklasser på besøg. Desværre er oplaget brugt, og da den udgivende organisation ikke eksisterer mere, er der ikke planer om genoptryk.

Vi har imidlertid fået tilladelse til at lægge en PDF-udgave ind her på siden, så I kan læse - og evt. printe - hvis I skulle få lyst til at følge i piraternes fodspor.

Piraterne på Christiansø