Galleri / Madskole

Endnu engang på fantastisk madskole

Så var vi endnu engang på en fantastisk madskole hos Sussie Holmtoft i folkekøkkenet i Østermarie. Vi ankom onsdag aften den 19. april, hvor vi straks gik i gang med at lave kartoffelsuppe, lasagne og æblekage.

Næste morgen stod den på fodboldlandsholdets havregrød (ingen sukker, men med masser af frugt) og hjemmebagt morgenbrød. Frokosten bestod af grønsagsomelet, mens aftensmaden var en lækker citronstegt kylling.

Efter morgenmaden fredag tog vi turen tilbage til Christiansø - trætte, mætte og en kæmpeoplevelse rigere.

Ud over madskolen havde Sussie sørget for en række virksomhedsbesøg, blandt andet på "Plantagen" lige udenfor Svaneke. Her arbejder 35-40 mennesker, som af forskellige grunde har svært ved at finde fodfæste på det ”normale” arbejdsmarked, med at dyrke økologiske grønsager og meget andet. Det sker under ledelse af ildsjælen Bertil Ekstrøm.

Derudover besøgte vi Lykkelund Gedemejeri ved Østerlars, hvor Lene Schrøder har henved 50 geder, hvis mælk om kort tid skal forarbejdes til gedeost og gedeis.

Se lidt indtryk fra hele turen under Madskolebilleder i menuen til venstre eller klik her.

Det kan også anbefales at læse lidt mere om det spændende økologiske og socialpædagogiske arbejdstilbud i Plantagen samt om det nye Lykkelund Gedemejeri.

I øvrigt blev vore madskoletur også omtalt i Bornholms Tidende. Omtalen kan ses ved at klippe her.

Jakob fra 4. klasse og Sixten fra 7. med lækre kiwi-is
Christiansø Skole | CVR: 2577 5635 | Christiansø 4, Christiansø, 3760 Gudhjem - Danmark | Tlf.: 56 46 20 72 | skoleleder@christiansoe.dk